Wij ontwerpen
culturele gebouwen

Wij zorgen ervoor
dat uw theater
perfect functioneert

In onze visie draait alles om de ontmoeting tussen publiek en artiesten. Om die ontmoeting te laten slagen is het essentieel dat de artiest zich omarmd voelt door het publiek en dat het publiek de artiest bijna kan aanraken. Daarvoor is een goede zaal nodig.

Alleen een goede zaal is niet voldoende. Het gehele gebouw moet effectief en efficiënt zijn als uitvoeringsruimte. Aan de publiekskant denken we aan parkeerruimte, een goede foyer, voldoende toiletten en andere publieksvoorzieningen. Aan de podiumkant aan een uitstekende logistiek, voldoende kleedkamers en een passende technische installatie.

"Een goed theater is een warme, feestelijke uitgaansplek voor het publiek, een gastvrije speelplek voor artiesten en musici en een efficiënte, veilige werkplek voor technici en anderen die in het theater werken."

Nieuws

 • Theateradvies adviseert tijdelijke huisvesting Tweede Kamer 

  Het Binnenhof in Den Haag gaat geheel gerenoveerd worden. Tijdens deze renovatie wordt de Tweede Kamer met alle ondersteunende functies ondergebracht in het voormalige gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag. 

   

  In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf zal Theateradvies als logistiek adviseur werken aan de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. Theateradvies is geselecteerd vanwege zijn kennis van logistiek in publieke gebouwen, zoals theaters en musea. 

 • Theateradvies geselecteerd als theateradviseur voor MECC Maastricht 

  Een team onder leiding van cepezed architecten heeft de prijsvraag gewonnen voor de verbouwing van beurs- en congrescentra Mecc (Maastricht Expositie & Congres Centrum). Theateradvies is als theateradviseur lid van dit team.

   

  Theateradvies werkt in dit project aan het ontwerp van de congreszalen, de logistiek en de theatertechnische installaties.

   

  De uitvoering van de werkzaamheden starten medio 2017. In 2020 zal de gehele verbouwing gereed zijn. 

   

 • Theateradvies adviseert bij verbouwing Trippenhuis

  Theateradvies is de theateradviseur voor de renovatie van het Trippenhuis in Amsterdam en werkt samen met Winhov architecten aan het ontwerp voor de verbouwing.

   

  Het monumentale Trippenhuis en de naastgelegen panden zijn eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf en bieden onderdak aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Trippenhuis wordt verbouwd om aan de eisen van de toekomst te voldoen en de gebruiksmogelijkheden van de ontvangstruimtes en de Tinbergenzaal te verbreden.

Wij adviseren
architecten en
projectontwikkelaars

Bij architectuurprijsvragen voor publieksgebouwen, zoals theaters, concertzalen, congrescentra, popzalen en musea, biedt Theateradvies actief ondersteuning aan architecten en projectontwikkelaars. We adviseren over alle aspecten die het gebouw efficiënt en effectief maken als publieksgebouw en vergroten zo de kans om de prijsvraag te winnen.

Theateradvies heeft een hecht team van breed georiënteerde professionals met ervaring in alle aspecten van theaters, musea en concertzalen. Van techniek tot exploitatie en van financieel management tot architectuur. De aanpak van Theateradvies is altijd multidisciplinair en met oog voor de dagelijkse praktijk, zodat specialisme steeds gekoppeld blijft aan een pragmatische inslag.

meer over ons