Volgende

de Lawei

Cultureel complex uitgebreid met 2 zalen en kunstencentrum

Schouwburg de Lawei in Drachten is uitgebreid met een vlakkevloerzaal met 225 zitplaatsen op een inschuifbare tribune. De zaal is geschikt voor theatervoorstellingen, popconcerten en andere evenementen. Daarnaast is er een multimediazaal met 119 stoelen en een kunstencentrum toegevoegd aan het complex. De stoelen in de grote zaal zijn vervangen en alle publieke ruimten van de schouwburg zijn volledig gerenoveerd. De logistiek backstage is verbeterd en het laden en lossen gebeurd nu inpandig. Daarnaast is de multifunctionele foyer tevens geschikt voor evenementen.

Project

  • Opdrachtgever Schouwburg De Lawei
  • Architect TenBrasWestinga
  • Project

    Nieuwbouw vlakkevloerzaal, (225 zitplaatsen), multimediazaal (119 zitplaatsen) en kunstencentrum, renovatie stoelen grote zaal, foyer en publieksruimten

  • Oplevering 2015

Schouwburg de Lawei, Drachten

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies 
Logistiek, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties. 

Ontwerp 
Toneel , toneelhijsinstallaties, lichtbruggen, toneelverlichtingsinstallatie, toneelstoffering en AV installatie. 

Aanbesteding 
Bestek en Europese aanbesteding toneeltechnische hijsinstallaties, AV-installaties, toneelverlichtingsinstallatie, tribune, stoelen en stoffering. 

Uitvoering 
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.