Volgende

Studentenpaviljoen

Studenten en hoogleraren samen in een theaterzaal

In het hart van de Erasmus Universiteitscampus te Rotterdam is een Studentenpaviljoen gerealiseerd dat zijn deuren in september 2013 opende.  Het gebouw ligt vrij tussen de overige gebouwen in een parkachtige omgeving en huisvest horeca ruimte, vrij toegankelijke werkplekken en een theaterzaal. De theaterzaal is bedoeld voor kleine uitvoeringen, debatten, presentaties en feesten. Het biedt plaats aan 160 zitplaatsen op een inschuiftribune. Wanneer deze is ingeschoven is de zaal geschikt voor 350 personen. De zaal ligt op de eerste verdieping en wordt omringt door de horeca ruimte en open werkplekken. Het vierkante gebouw is bijzonder duurzaam en heeft aan vierzijde een glasgevel met zonweringslamellen. Vanwege de duurzaamheidsopdracht maakt de theaterzaal enkel gebruik van LED-schijnwerpers en ontbreekt een dimmerruimte.  

Project

  • Opdrachtgever Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Architect Powerhouse Company en De Zwarte Hond
  • Project

    Nieuwbouw theaterzaal met 160 zitplaatsen

  • Oplevering 2013

Studentenpaviljoen Erasmus Universiteit, Rotterdam

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalvorm en flexibel gebruik van de ruimte.

Ontwerp
Inschuifbare tribune met stoelen, grid tbv hijsvoorzieningen, theaterverlichting en stoffering.

Aanbesteding
Bestek inschuifbare tribune met stoelen, theaterverlichting en stoffering.