Volgende

Casino Kursaal

Concert met uitzicht op het Noordzeestrand

In 2005 is de renovatie van het Casino-Kursaal afgerond. Het Kursaal dateert van de vijftiger jaren van de vorige eeuw en was vrijwel niet onderhouden. Een zeer grondige renovatie was noodzakelijk, ook om de oorspronkelijke kwaliteiten van het gebouw te herstellen. Het doel van de verbouwing was het creëren van een theaterzaal met goede zichtlijnen die ook kan worden gebruikt als een concertzaal met uitstekende akoestiek. Tegelijk met de renovatie is het uitzicht op zee hersteld. Dit kon worden gerealiseerd door het verlagen van de zaal en het toneel, een briljante vondst van de architect Jozef van Ranst. Tevens is de oude handtrekkenwand vervangen door een volledig geautomatiseerde toneelhijsinstallatie en zijn er nieuwe lichtbruggen en zaaltrekken geplaatst. Deze nieuwe bruggen zijn op elegante wijze verwerkt in het monumentale plafond. Door een nieuwe indeling van de toneeltoren is het effectief te gebruiken speelvlak met de helft toegenomen.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Oostende
  • Architect Architectenbureau Storme & Van Ranst
  • Project

    Renovatie theater- concertzaal (2000 zitplaatsen)

  • Oplevering 2005

Casino Kursaal Oostende, België

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Exploitatie begroting, indeling toneelhuis, zaalontwerp, zichtlijnen, stoelenplan, logistiek en E-voorzieningen.

Ontwerp
Geautomatiseerde toneelhijsinstallatie, lichtbruggen, toneelverlichting, AV-installatie en stoffering.

Aanbesteding
Geautomatiseerde toneelhijsinstallatie, lichtbruggen, toneelverlichting, AV-installatie en stoffering.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.