Volgende

De Warande

Renovatie de Warande Turnhout Belgie

Cultuurhuis de Warande wordt gerenoveerd. Het toneel is te klein en de toneeltoren te laag. De hijsinstallatie handbediend en belichtingsmogelijkheden zijn beperkt.

Achter het brandscherm worden alle ruimten aangepakt; een groter toneel, zijtonelen, de toren wordt verhoogd en de hijsinstallatie wordt uitgebreid en geheel geautomatiseerd.

Daarnaast komt er een geheel nieuw servicegebouw tegen de ronde achterwand van de Warande, dat ruimte zal bieden aan een goede laad- en losplaats, een werkplaats, opslag en kleedkamers en een artiestenfoyer met daglicht en uitzicht.

In het publieksgedeelte wordt de zaal voorzien van nieuwe stoelen, gebaseerd op een nieuw stoelenplan.

Totaal budget voor deze grote renovatie is €10 miljoen. Budget voor theatertechnieken € 2,5 miljoen.

Project

  • Opdrachtgever Provincie Antwerpen
  • Architect AIM
  • Project

    Renovatie cultureel centrum met 800 zitplaatsen 

  • Oplevering 2018

De Warande, Turnhout, België

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, zichtlijnen.

Ontwerp, bestek en aanbesteding
Hijsinstallaties, podiumlicht, AV-installaties, stoffering, stoelen.

Directievoering
Bouwdirectie, planning en budgetbewaking.