Volgende

Scheepvaartmuseum

Innovatieve theatertechniek

Het Scheepvaartmuseum, gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656, is eind 2011 heropend na een ingrijpende verbouwing. Een van de hoogtepunten van de renovatie is de overkapping van de gehele binnenplaats. De zelfdragende constructie is geïnspireerd op de kompaslijnen van oude zeekaarten. Het museum bestaat uit meerdere vaste thema-tentoonstellingen, objecten-tentoonstellingen, belevenissen en tijdelijke tentoonstellingen.

Deze verschillende onderdelen zijn ook door verschillende tentoonstellingsarchitecten ingericht; Atelier Brückener was verantwoordelijk voor de zeven verschillende objecten-tentoonstellingen; Event Communications was verantwoordelijk voor de “Haven 24/7” en de “Zie je in de Gouden Eeuw” tentoonstellingen; Haley Sharpe Design was verantwoordelijk voor de “Het verhaal van de Walvis” tentoonstelling en Tinker Imagineers tekende samen met MET Studio London voor ”de Zeereis”.

Het gebruik van een inventief systeem met een groot aantal 11-aderige spanningsrails inclusief DMX-lichtsturing is zowel wat betreft de infrastructuur als de lichtsturingsmogelijkheden een groot succes gebleken. Alle museale ruimtes hebben een compleet uitgevoerd DMX-lichtstuursysteem.

Project

  • Opdrachtgever Scheepvaartmuseum
  • Architect Architect Dok Architecten, Liesbeth van der Pol, Tentoonstellingsarchitecten: Atelier Brückener, Event Communications, Haley Sharpe Design, Tinker Imagineers
  • Project

    Inrichting tentoonstellingsruimte en exposities

  • Oplevering 2011

Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
AV-installatie, showcontrol, netwerk, content beheer, meerjarig-onderhoud en serviceplanning. 

Ontwerp
Showcontrol, lichtsturing en DMX-distributie. 

Uitvoering
Projectbegeleiding op lichtsturing, AV en showcontrol percelen, planning en budgetcontrole. 

Rutger van Dijk was bij de uitvoering van dit project werkzaam als directeur van Rapenburg Plaza.