Volgende

Orpheus

Op alle fronten is gekozen voor kwaliteit

Bij de opening op 12 maart 1965 werd de door de gerenommeerde architecten Bijvoet en Holt ontworpen schouwburg meteen al geroemd om haar eigen karakter met een intieme sfeer en goede zichtlijnen. De zaal werd alleen te klein voor het moderne aanbod. Studio Hertzberger ontwierp een nieuwe grote zaal met daarin een theatertechnische installatie die tegemoet komt aan de huidige eisen. In de oude zaal werd een ingenieus systeem van vloerliften geïnstalleerd, waarmee de zaal zeer flexibel gebruikt kan worden. Afhankelijk van de programmering kan eenvoudig worden gekozen voor het oorspronkelijke stoelenplan, een vlakkevloer voor feesten en beurzen of een getrapte opstelling met tafeltjes voor cabaret.

De reacties van de pers en het Nederlandse muziekleven zijn lovend: Stentor/Apeldoornse Courant: "WAUW! Wat een zaal. In deze zaal hoor je alles en je hoort het perfect."
Jaap van Zweden: "Voor topkwaliteit hoeven muziekliefhebbers niet meer naar de Randstad, die is dichter bij huis te vinden. Op alle fronten is gekozen voor kwaliteit."

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Apeldoorn
  • Architect Architectuurstudio Herman Hertzberger
  • Project

    Nieuwbouw grote zaal (1300 zitplaatsen), renovatie oude theaterzaal

  • Oplevering 2004

Schouwburg & Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties.

Ontwerp
Toneel en zijtonelen, toneelhijs- en hefinstallaties incl. rollenzolder en lierenkamer, flexibele zaalvloer oude zaal, toneelverlichtingsinstallatie, toneelstoffering en AV installatie.

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding toneeltechnische hijs-en hefinstallaties, AV-installaties, toneelverlichtingsinstallatie en stoffering.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.