Volgende

De Vereeniging

Eindelijk meer beenruimte

De grote zaal van Concertgebouw De Vereeniging (1915) is internationaal bekend om de bijzonder architectuur en akoestiek.

De stoelen van de zaal spraken minder tot de verbeelding en waren hard aan vervanging toe. Een nieuw stoelenplan voorziet in meer comfort en beenruimte, zonder dat het aantal stoelen is verminderd. De originele stoelen op het tweede balkon uit 1915 zijn gerestaureerd en terug geplaatst. De stoelen in de zaal en op het eerste balkon zijn nieuw. Door de stoelen op de zijbalkons anders te plaatsen zijn de zichtlijnen verbeterd en bij popconcerten kunnen de stoelen op de begane grond snel en eenvoudig worden weggereden en opgeslagen in de berging.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Nijmegen
  • Architect Greiner Van Goor Huijten architecten
  • Project

    Renovatie concertzaal met 1450 zitplaatsen

  • Oplevering 2010

Concertgebouw de Vereeniging

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Zichtlijnen.

Ontwerp
Technische uitwerking van de stoelen.

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding theaterstoelen.

Uitvoering
Directievoering, planning en budgetcontrole.