Ons team

Joost Giesken

projectleider

joost@theateradvies.nl

"Elkaars standpunten blijven zien"

Acteur worden, dat leek hem wel wat. Maar dat plan liet hij al snel varen toen hij tijdens zijn studie Theaterwetenschap ontdekte dat het podium bepaald niet de enige boeiende plek is in het theater. Als theatertechnicus en ontwerper reisde hij de halve wereld over en zag talloze theaters van binnen en buiten. Die kennis zet hij nu in als assistent-projectleider bij Theateradvies.

Joosts aanpak:

“Altijd zicht houden op het doel en tegelijkertijd elkaars standpunten blijven zien. Luisteren en vragen stellen. Zo kom je in elk project tot de beste oplossingen, of het nu gaat om het maken van een voorstelling of om het realiseren van een verbouwing.”

Joosts achtergrond:

* Theaterwetenschap, UvA (MA) * Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (BA Theater & Techniek) * Meedenker, ontwerper, technicus en coördinator bij Theatercollectief Schwalbe * Theatertechnicus bij o.m. Nederlands Danstheater, Het Filiaal, Carver, Toneelgroep Amsterdam * Zwemmen, wielrennen, (punkrock)festivals en theaters bezoeken.

“Ik heb in talloze theaters en andere podia in binnen- en buitenland rondgelopen als theatertechnicus. De podia zelf verschillen doorgaans niet veel van elkaar, maar alles wat eromheen zit, dát maakt het verschil: voor de acteurs, voor de technici en voor het publiek.”

“De theaterwereld is in beweging, er ontstaan nieuwe verbindingen, de blik wordt verbreed. Daar kan veel moois uit ontstaan. Vergelijk het met wat er de afgelopen jaren in bibliotheken is gebeurd, hoe hun sociaal-maatschappelijke rol is verbreed. Ik vind het boeiend om als adviseur-projectleider met onze opdrachtgevers in de theaterwereld mee te kunnen denken over zulke ontwikkelingen.”