Expertise

Volgende

Ontwerp

Tijdens de ontwerpfase is Theateradvies de partij die het gehele ontwerpteam helpt om van het gebouw een goed theater te maken. Door onze praktijkervaring zijn we als geen ander in staat ondersteuning te bieden bij het ontwerpen van een zaal met goede zichtlijnen en een voorhuis met uitstekende publieksfaciliteiten aan de ene kant, en een zorgvuldig gedetailleerd toneelhuis met een perfect werkende logistiek en techniek aan de andere kant. Het ontwerp dient functioneel, gebruiksvriendelijk, gastvrij en duurzaam te zijn. Dit alles uiteraard met oog voor het budget.

We zorgen voor optimale afstemming van de ontwerpen. Zo werken we nauw samen met de constructeur om te zorgen dat de hoofddraagconstructie ook direct geschikt is voor het ophangen van de toneelhijsinstallatie. Met de installatie-adviseur kijken we naar systemen die een goed comfort combineren met lage exploitatiekosten. Met de architect zorgen we dat een mooie zaal gecombineerd wordt met goede zichtlijnen en een uitstekende toegankelijkheid.

Als ontwerper van de theatertechnische installaties zijn onze uitgangspunten: passend, doelmatig en binnen budget. En als dat budget ontoereikend is, in ieder geval zorgen voor de juiste infrastructuur. Technische apparaten spreken misschien meer tot de verbeelding dan voldoende voedingen op de juiste plek, maar toch kiezen wij voor het laatste. Een apparaat kan ook later worden gekocht en tegen dezelfde kosten. Het trekken van een extra kabel is na de bouw juist een stuk duurder.