Publicaties

 • Louis Janssen over de OISTAT

  Juli 2011

  Een interview met Louis Janssen, sinds anderhalf jaar president van de Oistat, over de doelstellingen en activiteiten van de Oistat.

 • Ervaringstheater 2.0

  Mei 2011

  De aanvraag die de VPT heeft gedaan voor de Nederlandse inzending naar de PQ is gehonoreerd door het NFPK. Eric de Ruijter schrijft over de inhoudelijke keuze van de vier ontwerpers en kijkt vooruit naar de inzendingen van studenten en architecten.

 • Gereedschap dat de ziel weespiegelt

  September 2006

  Flexibiliteit, bruikbaarheid en toegankelijkheid zijn een paar van de thema's van de tweede conferentie over theatertechniek die dit jaar in Londen werd gehouden. Net als vier jaar geleden tijdens de eerste conferentie is het ondoenlijk om een omvattend beeld te schetsen. Wel wat er een gemeenschappelijke noemer. Het ging altijd over het bouwen van theaters en wat een goed theater eigenlijk is.

 • 'Goed idee, ik kende het al'

  Maart 2006

  De tiende Vakbeurs Theatertechniek vond plaats in de Scheldehal van Ahoy' Rotterdam. Deze is ruimer en beter geoutilleerd dan de De Statenhal van het Congresgebouw in Den Haag en dat is prettig, zowel voor de standhouders als voor het publiek. In de eerste plaats is de vakbeurs een ontmoetingsplaats voor technici. Maar wie op zoek was naar nieuwe ontwikkelingen hoefde ook niet teleurgesteld naar huis.