Volgende

Cultuurcentrum Deinze

Cultuurcluster bij de Leie

Een team onder leiding van trans architectuur | stedenbouw en V+, heeft de prijsvraag gewonnen van het nieuwe cultuurcentrum in het Belgische Deinze. Theateradvies was lid van dit team en is geselecteerd als theateradviseur. De jury, onder leiding van De Vlaamse Bouwmeester, koos unaniem voor dit ontwerp. In totaal deden 127 teams, onder wie 48 buitenlandse, mee aan de wedstrijd.

Het centrum, met een theater- en muziekzaal wordt aan de rand van het Kaandelpark gebouwd en gaat samen met het Museum van Deinze en de Leiestreek een cultuurcluster vormen nabij de rivier de Leie. De theaterzaal heeft circa 450 zitplaatsen. Daarnaast wordt er een multifunctionele ruimte gerealiseerd met een inschuiftribune met 170 zitplaatsen. De bouw van het centrum gaat begin 2015 van start, de oplevering staat gepland voor eind 2016.

Project

  • Opdrachtgever AGB Deinze
  • Architect trans architectuur | stedenbouw en V+
  • Project

    Nieuwbouw Cultuurcentrum met theaterzaal (453 zitplaatsen) en multifunctionele zaal (170 zitplaatsen)

  • Oplevering 2016

Cultuurcentrum Deinze, België

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties.

Ontwerp
Toneel en zijtonelen, toneelhijs- en hefinstallaties, rollenzolder en lierenkamer, inschuiftribune kleine zaal, toneelverlichtingsinstallatie, toneelstoffering en AV installatie. 

Aanbesteding
Bestek en Europese aanbesteding toneeltechnische hijs-en hefinstallaties, AV-installaties, toneelverlichtingsinstallatie en stoffering.