Wij ontwerpen
culturele gebouwen

Wij zorgen ervoor
dat uw theater
perfect functioneert

In onze visie draait alles om de ontmoeting tussen publiek en artiesten. Om die ontmoeting te laten slagen is het essentieel dat de artiest zich omarmd voelt door het publiek en dat het publiek de artiest bijna kan aanraken. Daarvoor is een goede zaal nodig.

Alleen een goede zaal is niet voldoende. Het gehele gebouw moet effectief en efficiënt zijn als uitvoeringsruimte. Aan de publiekskant denken we aan parkeerruimte, een goede foyer, voldoende toiletten en andere publieksvoorzieningen. Aan de podiumkant aan een uitstekende logistiek, voldoende kleedkamers en een passende technische installatie.

"Een goed theater is een warme, feestelijke uitgaansplek voor het publiek, een gastvrije speelplek voor artiesten en musici en een efficiënte, veilige werkplek voor technici en anderen die in het theater werken."

Nieuws

 • Hoogste punt van het Onderwijs en Cultuur Complex in Den Haag gevierd

  Op 9 mei jl. is het bereiken van het hoogste punt van het Onderwijs en Cultuur Complex in Den Haag gevierd. 

 • Grote nieuwe zalen gaan voor volledig LED

  Theater Zuidplein in Rotterdam, Het Onderwijs en Cultuurcluster in Den Haag en The New Riga Theatre te Latvia hebben besloten de theaterverlichting volledig uit te voeren in LED. Die keuze heeft niet alleen gevolgen voor de schijnwerpers, maar ook voor de infrastructuur van voedingen en data.

 • Unieke beweegbare rollenzoldervloer in Stadstheater Zoetermeer opgeleverd

  Na een onderhoud- en garantieperiode is de nieuwe hijsinstallatie van Stadstheater Zoetermeer volledig opgeleverd.

  Stadstheater Zoetermeer is destijds gebouwd zonder rollenzolder. Nadat was gebleken dat het verhogen van de toneeltoren niet haalbaar was, heeft de gemeente Zoetermeer Theateradvies gevraagd een list te bedenken om toch een nieuwe ononderbroken hijsinstallatie te installeren die het mogelijk maakt om veilig en eenvoudig de installatie te onderhouden en met de mogelijkheid om zware puntlasten te hijsen. 

Wij adviseren
architecten en
projectontwikkelaars

Bij architectuurprijsvragen voor publieksgebouwen, zoals theaters, concertzalen, congrescentra, popzalen en musea, biedt Theateradvies actief ondersteuning aan architecten en projectontwikkelaars. We adviseren over alle aspecten die het gebouw efficiënt en effectief maken als publieksgebouw en vergroten zo de kans om de prijsvraag te winnen.

Theateradvies heeft een hecht team van breed georiënteerde professionals met ervaring in alle aspecten van theaters, musea en concertzalen. Van techniek tot exploitatie en van financieel management tot architectuur. De aanpak van Theateradvies is altijd multidisciplinair en met oog voor de dagelijkse praktijk, zodat specialisme steeds gekoppeld blijft aan een pragmatische inslag.

meer over ons