Volgende

Nieuws

Renovatie middenzaal Chassé Theater Breda

11 april 2014

De middenzaal van Het Chassé Theater zal in de zomer van 2015 een renovatie van de toneelhijsinstallatie ondergaan. De huidige installatie is verouderd en voldoet niet aan de eisen zoals die tegenwoordig gesteld worden aan een geautomatiseerde toneelhijsinstallatie. Met de renovatie van de hijsinstallatie zal de op dit moment slecht begaanbare rollenzoldervloer opgeruimd en begaanbaar gemaakt worden.

Hoewel het ontwerp nog in ontwikkeling is, wordt er gedacht aan het draaien van de spanten, waardoor er hijshoogte gewonnen kan worden. Tevens is het een optie om de orkestkamer te vernieuwen en niet meer op te slaan in de toneeltoren. Met het verwijderen van de orkestkamer en het verplaatsen van de zijbruggen kunnen de trekken verlengd worden, waardoor het afstoppen in deze zaal veel eenvoudiger zal worden. Daarnaast zal de complete besturing vervangen worden.

Met een gerenoveerde hijsinstallatie en de aanpassingen aan de hijsinstallatie van de zaal, voldoet het theater straks niet alleen aan de huidige eisen qua functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid, maar biedt het ook mogelijkheden om bij sommige type voorstellingen de intimiteit tussen uitvoerende en publiek te verbeteren.

Voor het ontwerp, het bestek, de aanbesteding en de begeleiding van de renovatie koos Het Chassé Theater voor Theateradvies als theateradviseur.