Volgende

Nieuws

Theateradvies adviseert Nationaal Theater van Colombia, Teatro Cristóbal Colón in Bogotá

12 juli 2013

Teatro Colón, een Italiaans hoefijzervormig theater uit 1885, gelegen in de beroemde oude koloniale wijk La Candelaria aan de voet van het Andesgebergte, heeft besloten om de gehele toneeltoren radicaal te moderniseren.

De restauratie van het prachtige gedetailleerde auditorium werd al eerder met veel zorg en precisie voltooid en het ontwerp van de volgende fase, waarbij het toneelhuis wordt aangepakt is al in volle gang. De nieuwe toneeltoren, zij-en achtertonelen worden vergroot en het theater wil de handtrekkenwand vervangen voor een geheel geautomatiseerde toneel hijsinstallatie. Hiermee wordt de flexibiliteit voor theaterproducties enorm vergroot en na de verbouwing zal de theatertechnische installatie voldoen aan de strengste veiligheidsnormen ter wereld.

In de 3e fase wordt het theater uitgebreid met een extra theaterzaal en repetitieruimten voor de eigen producties. Met de modernisering wil de vooruitstrevende organisatie een levendige toekomst voor dit historische juweeltje garanderen. Het theater moet de toekomstige generatie theatermakers inspireren en ze een prettige, veilige werkplek bieden.

Theateradvies is geselecteerd als theateradviseur voor dit project en werkt momenteel aan het ontwerp en het bestek van de geautomatiseerde toneel hijsinstallatie.