Volgende

Nieuws

Theateradvies op shortlist voor theaters in West Kowloon Cultural District in Hong Kong

12 november 2012

Theateradvies is een van de 6 geselecteerde theateradviseurs voor het 2e en 3e theatercomplex (Freespace en Centre for Contemporary Performance) in het West Kowloon Cultural District in Hong Kong; een masterplan van Foster + Partners. Voor de theateradviseur werd door de WKCD een aparte internationale prijsvraag georganiseerd. Daarnaast worden er voor deze theatercomplexen twee internationale prijsvragen voor de ontwerpteams georganiseerd.

Freespace wordt een van de belangrijkste trefpunten voor hedendaagse muziek en wordt volledig geïntegreerd in het landschap van het park. Verspreid over 7000m ², behelst Freespace onder meer het Freespace theater, een multifunctionele muziekzaal voor 450-900 toeschouwers; de Music Box, een zaal voor live muziek voor 150-300 toeschouwers; de Outdoor Stage, 200 toeschouwers; evenementen terrein The Lawn, voor 6.000-10.000 bezoekers en verschillende expositieruimten.

Voor het park, inclusief Freespace zijn 7 internationale ontwerpteams geselecteerd. Aan elk van deze ontwerpteams wordt een van de geselecteerde theateradviseurs toegevoegd. De teams moeten voor het het eind van dit jaar een uitgewerkt plan indienen. Begin 2013 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De architectenselectie voor het Centre for Contemporary Performance volgt later in 2013. Theateradvies is ook voor dit theater op de shortlist geplaatst.