Volgende

Nieuws

Theateradvies adviseert bij renovatie Felix Meritis

15 januari 2015

Theateradvies is geselecteerd als theateradviseur voor de renovatie van Felix Meritis in Amsterdam.

Felix Meritis wordt volledig gerenoveerd. Het monumentale pand aan de Keizersgracht werd in 1788 gebouwd door het gelijknamige genootschap: Felix Meritis: Gelukkig door verdiensten. Het genootschap richtte zich op kunst, cultuur en de handel. Nadat het genootschap precies een eeuw na de opening ontbonden werd, is het gebouw gebruikt als drukkerij, partijkantoor van de CPN en daarna als theater. Een eeuw na het vertrek van het genootschap betrok Stichting Felix Meritis het pand en vestigde hier het Europees centrum van kunst, cultuur en wetenschap.

Door gebrekkig onderhoud en enkele architectonisch ongelukkige renovaties heeft het pand inmiddels een sleetse en armoedige uitstraling gekregen. Na de komende renovatie zal het monument in zijn oorspronkelijke glorie worden hersteld, zowel architectonisch als programmatisch.

Felix Meritis is dan weer een cultuurhuis van Amsterdam, voor de burgers van Amsterdam met ruimte voor de verbinding van kunst, cultuur, wetenschap en handel. Uitgangspunt bij de renovatie is de instandhouding en het herstel van het oorspronkelijk monument met zijn unieke zalen. Doel van de verbouwing is om dit monument weer geschikt te maken voor een moderne exploitatie.

Theateradvies adviseert Felix Meritis over de publiekslogistiek, de logistiek van goederen en horeca en ontwerpt de theatertechnische installaties.