Volgende

Nieuws

Theateradvies onderdeel van het ontwerpteam Poppodium Harmoniekwartier

28 augustus 2013

In het hart van de Friese provinciehoofdstad Leeuwarden komt een nieuw popcentrum. In opdracht van de gemeente Leeuwarden werkt Theateradvies in een ontwerpteam onder leiding van DP6 architectuurstudio aan de totstandkoming van dit unieke complex. Het gebouw biedt een podium voor professionele artiesten en het is ook een opleidingsplek waar jongeren worden opgeleid tot podiumtechnicus of uitvoerende.

Het gebouw aan het Mata Hariplein vlakbij de ingang van Stadsschouwburg krijgt een popzaal voor 650 bezoekers, een multifunctionele zaal voor 300 bezoekers, een café met poppodium voor nog eens 200 bezoekers, verschillende oefenzalen voor dans en popmuziek en leslokalen.

Naast Poppodium Romein, zal ook het Friesland College met de podiumopleidingen van D’Drive zich in het nieuwe gebouw gaan huisvesten. D’Drive leidt Mbo studenten op tot uitvoerend artiest of professionele podiumtechnicus. Poppodium Romein programmeert nationale en internationale podiumartiesten. Door nauwe samenwerking tussen deze beide organisatie ontstaat een uniek podium voor nieuw jong talent en professionals.

Theateradvies adviseert en ontwerpt de podiumtechnische inrichting van alle uitvoerings- en repetitieruimte. Daarnaast adviseert en ontwerpt Theateradvies de infrastructuur om de samenwerking tussen de verschillende organisaties ook fysiek mogelijk te maken. De geplande opening valt samen met de start van het schooljaar 2015/2016.