Volgende

Nieuws

Theateradvies verwerft opdracht bij de Vlaamse Opera in Antwerpen

29 juli 2013

Op 18 oktober 1907 werd de Vlaamse Opera in Antwerpen feestelijk geopend. De zaal telt 1081 zitplaatsen. Het neobarokke gebouw gedecoreerd in Lodewijk XVI-stijl was meteen geliefd bij het publiek. Wie de opera binnenloopt, krijgt meteen een bijzonder gevoel. Het imposante gebouw met haar oude decoraties, statige trappen en zuilen maken dat je je meteen in andere tijden waant: die van rode lopers en weelderige luxe.

Bij de opening was de opera technisch gezien zeer modern omdat het volop gebruik maakte van het nieuwe elektrische licht. In 2004 sloot de opera voor het eerst voor een grondige renovatie, die drie jaar zou duren. De techniek werd gemoderniseerd, het podium kreeg een zijtoneel en er kwam een nieuwbouw voor kantoren en werkruimtes.

Anno 2013 voldoet de toneelhijsinstallatie van de Opera in Antwerpen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met name op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid moet de installatie aangepast worden. Doorslaggevend voor de keuze van Theateradvies als theateradviseur was de grote ervaring met het renoveren van dit soort installaties. In de periode van 2001 - 2013 heeft Theateradvies meer dan 100 toneelhijsinstallaties ontworpen.

De renovatie zal in de zomer van 2014 plaats vinden.