Volgende

Nieuws

Theateradvies versterkt team met museumadviseur

3 december 2015

Vanwege de toenemende vraag op het gebied van museumadvies heeft Theateradvies besloten om zijn team vanaf 1 januari te versterken met museumadviseur Rutger van Dijk.

In de afgelopen jaren was Theateradvies betrokken bij het ontwerp en de bouw van verschillende musea. Bij het ontwerp van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum was Theateradvies logistiek adviseur. Het Van Gogh Museum is qua publieksbereik het tweede museum van Amsterdam. Een nieuw entreegebouw moest zorgen voor een betere aansluiting op het Museumplein, maar ook voor een betere toegankelijkheid van het museum. Theateradvies deed onderzoek naar de publieksstromen in het museum en adviseerde over een integrale aanpak van de knelpunten om de capaciteit van het museum nog beter te kunnen benutten en om de bezoekers beter welkom te kunnen heten. We hebben onder meer geadviseerd over de inrichting van de garderobe, de sanitaire voorzieningen en de capaciteit en plaatsing van roltrappen en liften. Theateradvies schreef verder het programma van eisen van de renovatie van Museum Het Valkhof. Tijdens het ontwerp fungeerde Theateradvies als procesbegeleider.

Rutger van Dijk (49) werkte jarenlang als technicus, belichter, stage manager, projectleider en adviseur in musea en theaters en brengt dus een schat aan ervaring mee. De laatste 10 jaar was hij mede-eigenaar en directeur van Rapenburg Plaza. In die functie was hij ontwerper, adviseur en projectleider bij de bouw en renovatie van vele musea in Nederland en daarbuiten. Zo was hij recent betrokken bij de verbouwing van het Scheepvaartmuseum en de nieuwbouw van het Nationaal Militair Museum. Rutger is gespecialiseerd in het ontwerp van museumverlichting, lichtsturing, AV installaties, content beheer en ict.

Rutger had al langere tijd behoefte om zijn activiteiten als adviseur en projectleider los te koppelen van de levering en het onderhoud van apparatuur. Door de overstap naar Theateradvies kan hij zich nu volledig toeleggen op onafhankelijke museumadvisering. Theateradvies kan haar klanten op dat gebied voortaan dus nog beter van dienst zijn.