Volgende

Nieuws

Een heldere en logische indeling

13 april 2022

Op 2 september 2021 heeft bouwcombinatie CADANZ het Cultuur- en onderwijsgebouw Amare overgedragen aan de gemeente Den Haag en zijn vier gebruikers, te weten: Nederlands Dans Theater (NDT); Residentie Orkest (RO), Koninklijk Conservatorium (KC) en Dans & MuziekCentrum. Op 19 november 2021 is het gebouw feestelijk geopend.

Vanaf de start in 2015 was Theateradvies bv onderdeel van CADANZ en heeft zich als theateradviseur steeds sterk gemaakt voor een heldere en logische indeling van het gebouw en voor een ontwerp van intieme zalen met focus op de uitvoering en perfecte zichtlijnen. Theateradvies heeft daarnaast het verouderde PvE op het gebied van digitale infrastructuur en podiumtechnische verlichting naar een state of the art niveau 2021 gebracht. Zo zijn er nu door het gehele gebouw verbindingen te maken binnen het AV-netwerk en zijn in alle zalen LED-schijnwerpers toegepast binnen een digitaal lichtnetwerk. 
Het grootschalige project, met een oppervlakte van 55.000m2, wat neer komt op zeven bovenop elkaar gestapelde voetbalvelden, omvat een Theaterzaal (1274 zitplaatsen) voor dans, toneel, muziektheater en opera, een Concertzaal (1500 zitplaatsen) voor symfonische uitvoeringen en voor popconcerten (2500 staanplaatsen), een Repetitiezaal voor het RO waar ook uitvoeringen gegeven kunnen worden (100 zitplaatsen en 100 staanplaatsen), een Ensemblezaal (600 zitplaatsen) voor uitvoeringen van muziek en dans van het Koninklijk Conservatorium. En daarnaast nog vele dans- en muziekstudio’s die soms ook toegankelijk zijn voor publiek. 

Quotes
Event inspiration
“Amare kent geen ‘maar’ want deze eventlocatie biedt het allemaal. Hier een event organiseren voelt als een cadeautje. “
Volkskrant
“De zalen van Amare zijn prachtig”
NRC
“Haags publiek krijgt met Amare een briljant gotisch cultuurpaleis”
AD.
“Een geschenk van en voor Den Haag”

 

foto:NOAHH architecten