Volgende

Nieuws

Louis Janssen treedt terug als directeur van Theateradvies® bv

19 september 2022

Louis Janssen, medeoprichter van Theateradvies bv, vormde, samen met Gerbrand Borgdorf, 21 jaar onafgebroken de directie van ons bureau. In die periode was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van meer dan 250 projecten, uiteenlopend van kleine zaaltjes in scholen tot het grootste theater ter wereld in Kaohsiung Taiwan. En passant was hij ook nog 20 jaar lid van het Executief Comité van OISTAT, waaronder 8 jaar lang als president.
 
Als theateradviseur werkte hij samen met vele opdrachtgevers, projectmanagers, architecten, adviseurs, theaterdirecteuren, technici, gezelschappen, ontwerpers en adviseurs. Soms scherp, vaak eigenwijs, maar altijd met de blik gericht op het einddoel: betere theaters en betere publieke gebouwen. En met succes. Hij kreeg al een aantal malen erkenning voor zijn werk. Hij is drager van de Frits van den Haspel award, de Gouden Krommer, en hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
 
Louis heeft met zijn werk een onschatbare bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van theatergebouwen, de theatertechniek en het vak van theateradviseur in het algemeen en van ons bureau in het bijzonder. We zijn dan ook heel blij dat hij betrokken blijft bij ons bureau. Tegelijk begrijpen we heel goed dat hij toe is aan een andere rol: niet langer als directeur, maar als ontwerper en adviseur. Niet fulltime, maar beschikbaar als wij hem daarom vragen. 
 
Louis Janssen en Gerbrand Borgdorff