Volgende

Nieuws

Musis Sacrum Arnhem heropend door Koningin Maxima

12-01-2018

Koningin Maxima verzorgde de officiële (her)opening van het geheel vernieuwde Musis Sacrum in Arnhem.

Musis Sacrum is gerenoveerd en uitgebreid met een grote nieuwe zaal. Architectenbureau Van Dongen Koschuch ontwierp een zaal midden in het park. De grote glazen achterwand van de zaal biedt niet alleen uitzicht op de prachtige bomen, maar kan ook geopend worden, zodat het orkest zich alleen hoeft om te draaien voor een buitenconcert.

Door een eenvoudig aanpasbare akoestiek is de zaal geschikt voor alle muzieksoorten variërend van klassiek tot pop en zelfs dance. Ook het ombouwen van de zaal kan snel en efficiënt: met behulp van grote vloerliften kan van de zaal net zo snel een grote vlakke beursvloer gemaakt worden als een popzaal met een hoog podium of een klassieke concertzaal met een licht oplopende vloer voor goede zichtlijnen.

Theateradvies ontwierp voor theatertechnische voorzieningen, zoals decortrekken, vloerliften, theaterverlichting, geluidversterking en een digitaal netwerk waarmee alle apparatuur kan worden bediend. Het bureau adviseerde over de werking van het gebouw en over een goede logistiek. Verder tekende Theateradvies voor het ontwerp, de bouwbegeleiding en de oplevering.