Volgende

Nieuws

Theateradvies ontwerpt en begeleidt renovatie hijsinstallatie Stadstheater Zoetermeer

31 mei 2017

De hijsinstallatie in het Stadstheater Zoetermeer wordt vervangen. 

Vervanging is aan de orde omdat de installatie niet meer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Tevens ontbreekt er een rollenzoldervloer waardoor onderhoud niet eenvoudig en niet zonder risico is uit te voeren. Door het ontbreken van een rollenzolder kunnen ook zware hijspunten niet gecreëerd worden. 

Het Stadstheater selecteerde Theateradvies voor het PvE, het ontwerp, bestek, de aanbesteding en de bouwbegeleiding van de renovatie. Doorslaggevend voor de keuze van Theateradvies als theateradviseur was het plan van aanpak met veel aandacht voor de wensen van het theater, het werken in 3D en voor een goede Lean planning. 

Theateradvies is wereldwijd het meest ervaren bureau op het gebied van geautomatiseerde hijsinstallaties. In de periode van 2001 - 2017 heeft het bedrijf meer dan 120 toneelhijsinstallaties ontworpen. 

Om financiële redenen is het helaas niet gelukt een rollenzolder te realiseren bovenop de toneeltoren. Toch heeft Theateradvies een ontwerp gemaakt waarbij alle problemen worden opgelost. Bij de renovatie van de gehele hijsinstallatie zal een beweegbare rollenzoldervloer geïnstalleerd worden waardoor onderhoud en het creëren van zware hijspunten mogelijk wordt, zonder dat dit ten koste gaat van de hijshoogte. Tevens wordt ook in dit theater een wegneembare portaalbrug gecreëerd om meer flexibiliteit te bieden aan de verschillende producties. 

De renovatie wordt deze zomer uitgevoerd door een combinatie van firma’s; LevTec, ASM Steurungtechnik en Waagner Biro Luxembourg Stage System S.A.