Volgende

Nieuws

Theateradvies adviseert bij verbouwing Trippenhuis

19 juni 2017

Theateradvies is de theateradviseur voor de renovatie van het Trippenhuis in Amsterdam en werkt samen met Winhov architecten aan het ontwerp voor de verbouwing.

Het monumentale Trippenhuis en de naastgelegen panden zijn eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf en bieden onderdak aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Trippenhuis wordt verbouwd om aan de eisen van de toekomst te voldoen en de gebruiksmogelijkheden van de ontvangstruimtes en de Tinbergenzaal te verbreden.

De Tinbergenzaal zal wat functie betreft veranderen van een eenvoudige vergader- en presentatiezaal naar een multifunctionele ruimte waar verschillende activiteiten zoals lezingen, vergaderingen, cabaret en filmvoorstellingen als ook feesten en bijvoorbeeld speciale diners plaats kunnen vinden. De zaal wordt geheel multifunctioneel en flexibel ingericht met o.a. een inschuiftribune en LED-verlichting.

Theateradvies adviseert de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen over de publiekslogistiek, de logistiek van goederen en horeca, ontwerpt de theatertechnische installaties voor de Tinbergenzaal en de AV-installaties in de ontvangstruimtes.