Volgende

Cultuurhuis De Klinker

Een mix van cultuur onder één dak

Het nieuwe Cultuurhuis de Klinker herbergt een mix van cultuur onder één dak, met een theater, een bibliotheek, een school voor muziek, dans en theater, de Lokale Omroep, een filmzaal en horeca. Alle deelnemers en huurders zorgen samen voor een breed en vernieuwend aanbod van cultuur. 

Het nieuwe theater heeft een grote en een kleine zaal. De grote zaal is een volwaardige theaterzaal met 644 zitplaatsen. De kleine zaal is een vlakke-vloerzaal met 162 zitplaatsen, die ook gebruikt kan worden als bioscoop.

Het ontwerp van het toneelhuis van de grote zaal is uniek in Nederland. Om de intimiteit tussen publiek en uitvoerenden te optimaliseren heeft Theateradvies® twee bijzondere vernieuwingen toegepast. De toneeltoren is in diepte doorgetrokken tot boven de orkestbak en tevens is er geen vaste portaalbrug en zijn er geen manteaus. Met deze twee innovaties heeft het theater een optimale flexibiliteit gekregen en kan de intimiteit tussen publiek en productie het beste tot zijn recht komt.

De vlakke vloerzaal is een intieme zaal met vele toegangen tot zowel de zaal als het podium via een rondgang. De achterwand van de zaal is van glas, zodat de zaal naar wens daglicht en uitzicht heeft. De inschuiftribune heeft drie standen: volledig ingeschoven zodat de hele vloer vrij is, een stand voor een intieme theaterzaal met voldoende beenruimte en een groot speelvlak en een zaal met veel beenruimte voor de bioscoopfunctie.

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Oldambt
  • Architect Atelier Pro
  • Project

    Nieuwbouw cultuurgebouw met een grote zaal (644 zitplaatsen) en een kleine zaal (162 zitplaatsen)

  • Oplevering 2015

Cultuurhuis De Klinker, Winschoten

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, ontwerp van de zalen, laad- en losvoorzieningen, publieksvoorzieningen, E- en W-installaties.

Ontwerp
Zaalontwerp, hijsinstallaties, audio- videoinstallaties, lichtregelinstallatie, inschuiftribune met theaterstoelen.

Bestek en aanbesteding
Audio- videoinstallaties, stoelen grote zaal, toneeltechnische hijsinstallaties, tribune met stoelen, schijnwerpers, stoffering.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.

Projectblad downloaden