Volgende

Nieuwbouw auditorium voor Bibliotheek Utrecht

Het nieuwe onderkomen van de centrale Bibliotheek Utrecht is het prachtige oude postkantoor op Neude in Utrecht van architect Joseph Crouwel

Dit monumentale gebouw is door Rijnboutt architecten gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte aan de Oude Gracht.

Je kunt nog er nog steeds boeken lenen, maar deze nieuwe bieb is vooral een ontmoetingsplek met een filmzaal, vergaderruimten, horecagelegenheid en, in het nieuwbouwgedeelte een auditorium.

Hier is ruimte voor lezingen, muziekoptredens, jeugdtheatervoorstellingen en debat. De zaal heeft bijna 200 stoelen en is uiteraard goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De bezoekers hebben goed zicht op het podium en op de achterwand die volledig bestaat uit ramen, die zicht geven op de Oude Gracht.

De kleine filmzaal is uitgerust met een inschuiftribune, zodat ook deze zaal voor meerdere functies kan worden gebruikt.

Utrecht heeft er met het auditorium en de filmzaal een uitstekende accommodatie bij gekregen.

Project

  • Project

    Nieuwbouw auditorium voor Bibliotheek Utrecht in voormalig postkantoor op Neude te Utrecht

     

Bibliotheek Utrecht

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, ontwerp van de zalen, laad- en losvoorzieningen, publieksvoorzieningen, E- en W-installaties

Ontwerp
Auditorium: zaalontwerp, buizengrid, audio- video-installaties, lichtregelinstallatie, stoffering en tribune met theaterstoelen

Filmzaal: zaalontwerp, filminstallatie, inschuiftribune met stoelen

Aanbesteding
Bestek en aanbesteding; audio- video-installaties, stoelen, zaalstoelen, schijnwerpers en stoffering