Volgende

Atlas Theater

Unieke combinatie van Theater en Dierentuin

Het centrum van Emmen heeft een grote metamorfose ondergaan: het project Atalanta. Onderdeel hiervan is WILDLANDS Adventure Zoo met een groot entreegebouw, met daarin een theater met regionale functie. Het entreegebouw met theater vormt een unieke combinatie met het nieuwe dierenpark.

Het Theater is ontworpen door Henning Larsen Architects en Van den Berg Groep, heeft een grote zaal met 850 zitplaatsen en een kleine zaal met 300 zitplaatsen en vervangt het voormalige theater de Muzeval.

De grote zaal heeft een volledig ingerichte toneeltoren met een hijsinstallatie met 89 trekken en daarnaast kraanbanen en kettingtakels boven de rollenzoldervloer. Daarnaast is het voorzien van een zeer uitgebreide en moderne licht- en geluidsinstallatie.

De vlakkevloerzaal is voorzien van een inschuiftribune met halfronde rijen, lichtbruggen en trommeltrekken en 2 dubbele podiumheffers waardoor de zaal ook zeer geschikt is als popzaal voor 1000 bezoekers. De onderste vloer van de podiumheffers dienen als opslag.  

Project

  • Opdrachtgever Gemeente Emmen
  • Architect Henning Larsen Architects / Van den Berg Groep
  • Project

    Nieuwbouw theater met Grote zaal (800 zitplaatsen) en Kleine zaal (300 zitplaatsen)

  • Oplevering 2016

Atlas Theater, Emmen

Werkzaamheden Theateradvies®

Advies
Logistiek, zaalontwerp, theaterstoelen, publiekvoorzieningen, E- en W-installaties. 

Ontwerp
Toneelhuis, hijs- en hefinstallaties, lichtbruggen, audio- video-installaties, lichtregelinstallatie.

Aanbesteding
Bestek en aanbesteding toneeltechnische hijs- en hefinstallaties, zaalstoelen, audio- video-installaties, lichtregelinstallaties, schijnwerpers, stoffering.

Uitvoering
Directievoering op aanbestede percelen, planning en budgetcontrole.