Ons team

Louis Janssen

sr. ontwerper/adviseur

louis@theateradvies.nl

 

"Samen de juiste voorwaarden scheppen"

 

Zorgen dat theaters en concertzalen voor álle gebruikers goed functioneren: dat is zijn drijfveer. Daarvoor zet Louis Janssen zijn jarenlange ervaring met zo'n beetje alle aspecten van het theaterbedrijf in. "Podia zijn en blijven essentieel, want verhalen vertellen is een basale behoefte van mensen. Ik help architecten en opdrachtgevers om daar de juiste voorwaarden voor te scheppen."

Louis' aanpak:

(1) De menselijke maat letterlijk nemen. Vanuit elk perspectief: van de kaartjesverkoper tot de truckchauffeur, van de bezoeker tot de artiest. (2) Beseffen dat je als adviseur een dienende rol hebt. Samen met belanghebbenden het project op een hoger plan tillen. Zorgen dat alles klopt, met als einddoel: geslaagde voorstellingen.

Louis' achtergrond:

theatergek pur sang * Juilliard School NY * uitvinder van de draadloze rollenzolder * bestuurlid VPT * technisch manager Toneelgroep Amsterdam * bestuurder OISTAT Organisation Internationale des Scénographes, Techniciens et Architectes de Théâtre * gepassioneerd amateurkok.

“Op mijn 13e begon ik met bijbaantjes in de schouwburg in mijn woonplaats. Dat leek me stukken leuker dan een krantenwijk lopen in de regen. Ik heb er allerlei functies doorlopen, van kaartjesscheurder tot trekkenwandmachinist. Na mijn diensttijd pakte ik de draad weer op. Eerst als lichttechnicus, later als technisch directeur van Toneelgroep Amsterdam."

"In de loop der jaren heb ik talloze theaters in binnen- en buitenland bezocht. Ik heb het theaterbedrijf vanuit zo'n beetje elk denkbaar medewerkersperspectief leren kennen. Ik zag wat wel en niet werkte. Nadat ik bij een grote verbouwing betrokken was geweest, kreeg ik steeds vaker de vraag 'wil jij eens naar ons verbouwingsplan kijken?'. Dat vormde uiteindelijk de opmaat naar Theateradvies."